Sayfalar

27 Ocak 2011 Perşembe

Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay Dekan Oldu





Doğankent Süttaşı Mahallemiz haklı gururlarından birini daha yaşıyor. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Süttaşı Mahallemizin Belen mevkiinden Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay atandı. Geçtiğimiz aylarda Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Giresunlu hemşerimiz Prof.Dr. Muzaffer Elmas atanmasının ardından bu seferde İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Süttaşı Mahallemizin Belen mevkiinden Hafız Ahmet-Fikriye (Emine) Günay çiftinin oğullarından Prof.Dr. Hacı Mehmet Günay getirildi.





Günay 1966’da Süttaşı Mahallemizde doğdu. 1984’de Giresun İmam Hatip Lisesini,
1988' de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku bilim dalında 1991'de yüksek lisansını, 1997'de doktorasını tamamladı.





1993 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladığı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nde 1998'de Yardımcı Doçent oldu. 18 Kasım 2003'de de doçent, 2009'da da Profesör unvanını aldı. Dilini geliştirmek ve çeşitli araştırmalarda bulunmak üzere iki yıl Suriye'de kalmış, iki yıl da misafir öğretim üyesi olarak Bulgaristan Sofya İslam Enstitüsü'nde çalıştı. İslam hukuku ve Bulgaristan Türklerinin dini yönetimi ve kurumları konularında kitap ve makale formatında birçok bilimsel yayınlar çıkarttı.





Hocamıza yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder